Сили оборони знищили одну з “найпотужніших у світі” САУ 2С7М “Малка”, здатну вражати цілі на відстані до 47 км

Українські бійці знищили російську самохідну артилерійську установку 2С7М “Малка”.

Про це в суботу, 20 січня, повідомили Сили оборони півдня України в Telegram.

Як повідомляється, основна небезпека “Малки” в тому, що її гармата може стріляти 203-мм ядерним снарядом 3БВ2 потужністю у 2 кт, тобто 2000 тонн тротилу. Сама 203-мм гаубиця є одним із найпотужніших наземних артилерійських знарядь серійного виробництва та дає можливість “Малці” вражати цілі на відстані до 47 км.




“Хоча окупанти нещодавно, у 2020 році, гордо заявили про прийняття на озброєння однієї з найпотужніших гармат у світі, САУ 2С7М “Малка”, модернізація була дуже умовною. Насправді цей піар був частиною спроби надати нове життя САУ розробки та виробництва ще 70-х років. Йдеться про 203-мм САУ 2С7 “Піон”, виробництво якої почалося ще в 1975 році за СРСР”, — наголошують Сили оборони півдня України.

Через свої розміри САУ 2С7М “Малка” має недоліки:

  • гармата не встановлена у башті, якої немає, а кріпиться прямо до корпусу, що робить її вразливою до пошкоджень і не дає жодного захисту екіпажу під час стрілянини;
  • через габарити САУ здатна перевозити в корпусі до 8 снарядів, тобто її має супроводжувати транспорт із боєприпасами, що робить її вкрай неавтономною. При цьому скорострільність гармати становить 2 постріли за хвилину, тобто свій боєзапас “Малка” може вистрялити за 4 хвилини.

Читайте також:
“Тор” промазав: українські розвідники уразили дорогий російський ЗРК

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна