Наші хакери зламали російське держпідприємство і викрали документацію на 500 об’єктів МО РФ, – ЗМІ

Хакери угрупування Blackjack, які, ймовірно, пов’язані зі Службою безпеки України, «зламали» одне з російських державних підприємств, що будує військові об’єкти по всій території РФ. Попередньо, вони викрали технічну документацію на 500 об’єктів міністерства оборони Росії.

Про це у четвер, 18 січня, пише “Громадське” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За інформацією джерел, хакери вивантажили понад 1,2 ТБ даних «Головного військово-будівельного управління по спеціальним об’єктам». Це інформація про арсенали озброєння, майданчики зенітно-ракетних комплексів, штаби, казарми, зокрема ті, що розташовані на окупованих територіях, та інша технічно-проєктна документація.

«Фактично російські спецбудівники залишились без усього масиву даних та резервних копій інформації. Тепер будувати нові об’єкти доведеться по пам’яті», — пояснило джерело журналістів.

Читайте також:
Наші хакери зламали “Уралвагонзавод” і “Русснефть”: що цікавого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна