РФ запускає по Україні браковані “Кинджали” – бойові частини не вибухають

Міністерство внутрішніх справ показало процес утилізації бойових частин аеробалістичних російських ракет Х-47 “Кинджал”, що були збиті українською ППО.

Їхні залишки було виявлено на території полів Кіровоградської області. Поліцейські-вибухотехніки провели контрольований підрив двох “Кинджалів”, бойові частини яких, попри падіння в землю, не вибухнули.

Про це 17 січня повідомила пресслужба МЗС.

До цього процес утилізації ще однієї бойової частини Х-47 “Кинджал”, яку збили біля Києва, у МВС показали 5 січня. При цьому відомо, що у січні росіяни загалом застосували 20 цих ракет. 2 січня – 10,  тоді всі їх збили. 8 січня – 4, без збитих, 13 січня – 6 без збитих.

Defense Express пояснює, що у “Кинджалах”, що не вибухнули, як мінімум мав спрацювати контактний підривач відкладеної дії. Сама ж бойова частина ракети має пробивати перешкоду, а потім вибухати. Але, попри влучання у землю, детонатор, як видно, далеко не завжди спрацьовує.

Це далеко не всі бойові частини Х-47 “Кинджал”, що були утилізовані. Але навіть три випадки – це 15% бракованих бойових частин, які не вибухнули.

“І все це говорить про доволі цікаву тенденцію, що у РФ існують наявні проблеми з надійністю й самої бойової частини. І параметр від 15% це дуже й дуже високий показник ненадійності. Враховуючи те, що Х-47 “Кинджал” є по суті малосерійним, якщо не штучним виробом, така ситуація об’єктивно доволі дивна. І одне з небагатьох пояснень – це нехтування контролем якості заради збільшення виробництва. Водночас разом із тим, що попри надії Кремля “гіперзвукові” ракети збиваються Patriot, хоча й були створені заради прориву систем протиракетної оборони, на це ще й накладається банальний брак на виробництві”, – пише Defense Express.

Читайте також:
У Києві сапери знешкодили бойову частину російської ракети “Кинджал”, яка вціліла. ФОТО
За вісім місяців американські Patriot збили 15 російських “Кинджалів”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна