Журналіст “Радіо Свобода” отримав поранення під час зйомок біля Роботиного

Журналіст проєкту “Крим.Реалії” Дмитро Євчин отримав поранення під час знімання телесюжету поблизу Роботиного Запорізької області.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Зазначається, що зранку 17 січня знімальна група у складі журналіста Дмитра Євчина і оператора видання Микити Ісайка потрапила під артилерійський обстріл. Унаслідок атаки Євчин отримав осколкове поранення в ногу.

Українські військові разом з оператором надали журналісту першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі. Євчин уже переніс операцію і перебуває у реанімації.

Довідка

Дмитро Євчин працює в проєкті “Крим.Реалії” (“Радіо Свобода”) з 2018 року, був ведучим телепророграм і автором резонансних сюжетів про життя тимчасово окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україні у 2022 році висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення.

Разом із оператором Микитою Ісайком Дмитро Євчин є автором репортажів з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

За даними “Інституту масової інформації”, від лютого 2022 року внаслідок російської агресії загинули 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності, 25 журналістів зазнали поранень.

Читайте також:
Українська фотографка Влада Ліберова отримала поранення на фронті. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна