МЗС підтвердило захоплення чотирьох українців на території Сомалі

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко ввечері 12 січня.

Вони були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН, що зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом із українцями на борту були також п‘ятеро іноземців.

Ніколенко додав, що гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН.

МЗС України доручило терміново вжити необхідних заходів посольству України в Кенії та Постійному представництву України при ООН в Нью-Йорку.

“З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом із іншими причетними відомствами нашої держави”, – резюмував речник МЗС.

Раніше президент Володимир Зеленський також заявив, що у полоні єменських хуситів знаходяться четверо українських моряків, Київ працюватиме над їхнім поверненням.

Читайте також:
У Сомалі бойовики захопили гелікоптер ООН з пасажирами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна