За підтримки Японії 25 українських лікарень отримають обладнання на 14 млн грн

За підтримки уряду Японії 25 лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях отримають медичне обладнання протягом січня цього року.

Про це у четвер, 11 січня, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Серед медобладнання — портативні УЗД апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів, генератори тощо. Усього закуплено обладнання на 14 мільйонів гривень, нині відбувається розвезення його в лікарні.

Закупівлю і логістику здійснює пацієнтська організація БО “100% Життя” у рамках меморандуму із японською стороною.

“Агресивні дії РФ призвели до серйозних руйнувань медичної інфраструктури. Заклади охорони здоров’я потребують допомоги для відновлення, щоб надавати якісну медичну допомогу нашим громадянам. У межах партнерства з японською стороною є можливість гнучко реагувати на нові потреби, які виникають в умовах воєнного часу. Так, наприклад, у 2023 році ми поставили ліки для 5 лікарень півдня України, які знаходяться в зоні ураження внаслідок підриву Росією греблі Каховської ГЕС.

Наразі, збираючи потребу медичних закладів в обладнанні, ми отримали запит здебільшого саме на портативне високофункціональне обладнання. Україна, перебуваючи в умовах війни, отримує надзвичайну підтримку від японського народу у різних сферах, за що ми їм дуже вдячні”, — зазначили у БО “100% Життя”.

Уже півтора року за підтримки японської організації Peace Winds Japan (PW) українські лікарні отримують медичні препарати. Від початку повномасштабного вторгнення 57 медичних закладів у найбільш постраждалих від російської агресії регіонах отримали ліки на суму близько 1,5 млн доларів.

Читайте також:
Японія виділила $37 млн на закупівлю систем виявлення дронів для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна