Японія виділила $37 млн на закупівлю систем виявлення дронів для України

Японія виділила Україні 37 млн доларів, які направлять на закупівлю систем для виявлення дронів.

Про це заявила очільниця міністерства закордонних справ Японії Йоко Камікава під час брифінгу, що відбувся в рамках її візиту до Києва 7 січня.

“Я ще раз рішуче засуджую ракетні та безпілотні атаки Росії на різні райони, у тому числі Київ, які все ще тривають. Навіть під час новорічних свят. І висловлюю свої щирі співвідчуття жертвам цих атак, я ще раз хотіла висловити свою повагу мужності українського народу, який так довго обороняється проти російської агресії. Японія сповнена рішучості підтримувати Україну, щоб в Україні знову запанував мир”, — наголосила Йоко Камікава.

У рамках допомоги Україні Японія виділила 37 млн доларів для закупівлю систем виявлення безпілотників.

“Японія активно просуває підтримку України, у рамках нашої підтримки Японія нещодавно вирішила внести 37 млн доларів до трастового фонду НАТО, щоб забезпечити систему виявлення безпілотних літальних апаратів”, — заявила Йоко Камікава.

Окрім цього, щоб допомогти українцям пережити сувору зиму, Японія надала 5 мобільних газотурбінних генераторів та 7 трансформаторів. Церемонія передання цього обладнання відбудеться сьогодні.

Читайте також:
В Україну з візитом прибула очільниця МЗС Японії Йоко Камікава

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна