ISW повідомляє про незначне просування армії РФ поблизу Донецька та Вербового

Російські окупаційні війська мають незначне просування на захід від Донецька та від Вербового Запорізької області.

Про це повідомили аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті від 8 січня йдеться, що геолокаційні дані, опубліковані ще 7 січня, демонструють, що окупанти змогли вийти на східну околицю Георгіївки. Це населений пункт за 6 кілометрів від Донецька.

“Російські військові блогери стверджували, що російські війська захопили дві церкви в Георгіївці та просунулися на 300 метрів, а також що російські війська просунулися на протилежний берег річки Осикова (безпосередньо на захід від міста Донецьк)”, – зазначають аналітики.

Позиційні бойові дії були на захід від Донецька в районі Мар’їнки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

Російські війська також підтвердили наступ на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 січня, показують, що окупанти незначно просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботиного), ідеться у звіті.

Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бойові дії тривали поблизу Роботиного, на захід від Вербового та на північ від Новопрокопівки (на південь від Роботиного).

Як заявив один із ворожих військкорів, через ожеледицю на Запорізькому напрямку окупанти можуть дістатися до своїх позицій тільки на броньованій гусеничній техніці.

“Окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов заявив, що погані погодні умови в Запорізькій області заважають російським і українським силам використовувати безпілотники для коригування артилерійського вогню”, – додали в ISW.

Читайте також:
685-та доба війни: ЗСУ відбили 12 атак росіян поблизу Мар’їнки, стримують ворога під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна