Сирський: війська РФ намагаються наступати на Часів Яр і створити плацдарм для наступу на Куп’янськ. Наші тримають оборону

Російські окупаційні війська продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп’янському і Бахмутському напрямках та перегруповується на Лиманському.

На Бахмутському – напружені бої поблизу Богданівки. Окупанти намагаються наступати в напрямку міста Часів Яр, повідомив Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 3 січня.

На Куп’янському напрямку росіяни щоденно штурмують Синьківку, щоб створити плацдарм для подальшого наступу на місто Куп’янськ.

На Лиманському напрямку ворог після понесених втрат проводять перегрупування та підготовку до ведення наступальних дій. Водночас на цьому напрямку війська РФ активно застосовують авіацію для нанесення ударів керованими авіаційними бомбами.

На напрямках наступу росіяни збільшили кількість використання техніки, за допомогою якої намагаються підтримати штурмові дії піхоти. Також, для продовження штурмових дій ворог використовує штурмові підрозділи сформовані з колишніх злочинців “Шторм-z” та “Шторм-v”. Крім того, окупанти перекидають резерви з інших напрямків.

ЗСУ, попри складні умови, мужньо тримають оборону та не дають окупантам просунутись вперед.
В органах управління усіх рівнів постійно проводиться робота щодо вироблення рішень спрямованих насамперед на випередження дій ворога, ведення ефективної контрбатарейної боротьби, знищення резервів окупантів на шляхах їх висування та збереження життя наших військовослужбовців, резюмував Сирський.

Читайте також:
ЗСУ вибили росіян з деяких позицій біля Вербового та не дали прорвати оборону на Куп’янському напрямку, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна