РФ обстріляла Смілу на Черкащині: шестеро постраждалих

доповнено

Російські війська відкрили вогонь по місту Сміла у Черкаській області. Попередньо відомо про 6 постраждалих, один — у важкому стані.

Про це в п’ятницю, 29 грудня, повідомили глава Черкаської ОВА Ігор Табурець та заступник керівника офісу президента Олексій Кулеба.

Як зазначається, російська ракета влучила в житловий сектор у Смілі. За попередньою інформацією, пошкоджено 12 будинків.

На місці працюють усі екстрені служби, представники влади. Людям оперативно надається допомога.

Станом на 16:50 Табурець повідомив: “На цю хвилину є 8 постраждалих, серед них – дитина. За попередньою інформацією, пошкоджено 51 будинок. Обстеження продовжується”.

За попередніми даними, удар був завданий ракетою Х-22.

Десять осель не підлягають відновленню, розповів міський голова Сміли Сергій Ананко. В одному з освітніх закладах розгорнули пункт евакуації, куди можна звернутися, аби отримати допомогу.

“Ми приймаємо заявки: хто потребує будівельних матеріалів, з документами звертайтесь у школу. Всім буде надана допомога з місцевого бюджету, волонтерськими організаціями, районною та обласною адміністраціями”, – пояснив Ананко.

Постраждалу дитину доправили в Черкаси. Одна із найважчих потерпілих перебуває у місцевій лікарні.

Читайте також:
ЗМІ підрахували, скільки могла коштувати Росії сьогоднішня масована атака на Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна