Генштаб: РФ з початку великої війни здійснила 465 хімічних атак по Україні

Сили оборони зафіксували 465 фактів застосування Російською Федерацією боєприпасів, які споряджені отруйними хімічними речовинами. З них лише за грудень – 81 випадок.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ 27 грудня.

“При цьому динаміка застосування зростає. Так, лише за один день 19 грудня Росія здійснила 8 атак із використанням хімічних речовин”, — ідеться в повідомленні командування.

Найчастіше росіяни використову=ють гранати, такі як К-51, РГР, а також ручні газові гранати Дрофа-ПМ, які скидає з БПЛА.

Окупанти використовують і саморобні вибухові пристрої, які вони споряджають спеціальними речовинами подразнювальної дії. Артилерійські обстріли час від часу також містять у собі небезпечні речовини.

14 грудня 2023 року було виявлено застосування нового типу спеціальних газових гранат РГ-ВО з вмістом невідомої хімічної речовини.

28 випадків застосування небезпечних хімічних речовин було задокументовано і направлено для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки зі складу військових частин командування Сил підтримки ЗСУ спільно зі Службою безпеки України.

Читайте також:
Російські війська застосовують заборонену хімічну зброю біля Кринок, — ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна