Ісландія приєднається до двох коаліцій з підтримки України й виділить €340 тис. допомоги

Ісландія приєднується до двох коаліцій, що надають підтримку Україні, — IT-коаліції та Коаліції з розмінування.

Про це в неділю, 24 грудня, повідомили в Міністерстві оборони України.

Також Ісландія оголосила додаткове фінансування обсягом 340 000 євро через Комплексний пакет допомоги НАТО для закупівлі медичних засобів для України.

Міністр закордонних справ Ісландії Б’ярні Бенедіктссон висловив сподівання,  що така підтримка призведе до зміцнення оборонного потенціалу України.

“Приєднуючись до коаліцій та надаючи додаткове фінансування у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО, ми продовжуємо нашу нелетальну підтримку України у боротьбі проти несправедливого та незаконного вторгнення Росії”, — наголосив він.

Як нагадують у Міноборони, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ісландія надавала гуманітарну, економічну та безпекову підтримку Україні здебільшого через міжнародні організації — ООН, Світовий банк, НАТО та інші багатонаціональні форуми.

“Вдячний уряду та народу Ісландії за потужну підтримку. Завдяки нашим партнерам ми зможемо посилити сфери інформаційних технологій, зв’язку та кібербезпеки, а також мати необхідне навчання та обладнання для розмінування”, — зазначив міністр оборони Рустем Умєров.

Зараз до складу IT-коаліції входять вісім країн: Естонія, Люксембург, Бельгія, Данія, Ісландія, Латвія, Литва, Японія. Велика Британія та Італія також оголосили про свій намір приєднатися.

Читайте також:
Естонія й Ісландія відправили Україні ще один польовий госпіталь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна