Швейцарія приєдналася до 12-го пакета євросанкцій проти Росії

Швейцарія приєдналася до 12-го пакета санкцій Європейського Союзу проти Росії, що був ухвалений 18 грудня цього року.

Про це 22 грудня повідомляється на сайті швейцарської Федеральної ради.

Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) Швейцарії у четвер наклав санкції в межах своєї юрисдикції на ще 61 фізичну та 86 юридичних осіб.

Серед нових підсанкційних фізичних осіб, зокрема, військовослужбовці збройних сил Білорусі, керівники військово-промислових компаній та члени Центральної виборчої комісії Росії. Компанії та організації, що потрапили під санкції, – це переважно російські оборонні компанії.

12-й пакет санкцій, ухвалений Євросоюзом 18 грудня, передбачає низку подальших заходів, зокрема поступову заборону на імпорт алмазів з Росії або походженням з країни-агресорки.

З початку військової агресії РФ проти України імпорт алмазів російського походження до Швейцарії різко скоротився. Прямий імпорт природних і синтетичних алмазів з Росії до Швейцарії більше не здійснюється.

Читайте також:
Швейцарія заморозила російські активи на $8,8 мільярда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна