Швейцарія заморозила російські активи на $8,8 мільярда

Швейцарія заморозила фінансові активи росіян на суму приблизно 8,8 мільярда доларів (7,7 мільярда швейцарських франків).

Про це пише Reuters.

Минулого року уряд Швейцарії заявив, що заблокував російські активи на 7,5 мільярда франків (або 8,6 мільярда доларів) після того, як були запроваджені санкції Європейського Союзу. Тож цьогорічне оновлення називають незначним.

А втім, Державний секретаріат з економічних питань (SECO) — агентство, що контролює санкції, — заявив, що цифра в 7,7 мільярда франків є лише останньою оцінкою і може бути змінена.

Назвати точну цифру важко через нових людей, які були додані до санкційного списку або вилучені з нього, а також судові справи щодо заморожування або розблокування додаткових активів. Точніша цифра очікується до кінця другого кварталу 2024 року, коли швейцарські банки звітуватимуть уряду.

Читайте також:
Швейцарія погодилася продати 25 танків Leopard Німеччині. Але за умови, що вони не потраплять в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна