Швейцарія погодилася продати 25 танків Leopard Німеччині. Але за умови, що вони не потраплять в Україну

Федеральна рада Швейцарії схвалила заявку на експорт 25 основних бойових танків Leopard 2 A4 німецькій оборонній компанії Rheinmetall. Німеччина запевнила, що продані танки залишаться в Німеччині або у партнерів по НАТО чи ЄС, щоб закрити власні прогалини.

Про це йдеться на урядовому сайті Швейцарії в середу, 22 листопада.

У листі від 23 лютого 2023 року міністр економіки Німеччини Роберт Хабек і міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус просили перепродати частину списаних 87 основних бойових танків Leopard 2 A4 виробнику танків, німецькій компанії Rheinmetall.

Вони запевняли, що бойові танки в Україну не переправлять. А от остаточне перебування в Німеччині або в партнерах з НАТО чи ЄС гарантовано.

Зазначимо, що Швейцарія ще з 19 сторіччя дотримується політики нейтралітету. Зокрема, Швейцарія не надає військову допомогу воюючим країнам.

Як писала “Новинарня“, минулого тижня Швейцарія приєдналася до групи країн, що вимагають створення спецтрибуналу для Росії. Також країна виступатиме за перегляд Римського статуту з метою зміцнення здатності Міжнародного кримінального суду переслідувати злочини агресії.

Читайте також:
Швейцарія продовжила статус захисту для українців до березня 2025 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна