Швейцарія продовжила статус захисту для українців до березня 2025 року

Уряд Швейцарії вирішив не скасовувати тимчасовий статус захисту для українців до 4 березня 2025 року.

Про це йдеться на сайті Федеральної ради Швейцарії.

“Не очікується, що ситуація в Україні зміниться в осяжному майбутньому. Тому на засіданні 1 листопада Федеральна рада вирішила не скасовувати статус захисту для українських біженців до 4 березня 2025 року. Вперше вона також визначила ціль щодо інтеграції на ринок праці: до кінця 2024 року 40% працездатних осіб із статусом захисту мають бути залучені до роботи”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через війну Росії проти України Федеральна рада вирішила надати українським біженцям статус захисту з 12 березня 2022 року. Це надає тимчасовий захист тим, хто цього потребує, поки вони наражаються на серйозну загальну небезпеку. Станом на кінець жовтня 2023 року статус захисту у Швейцарії мають близько 66 тисяч українців.

Охоронний статус діє доти, доки його не скасує Федеральна рада. Умовою його скасування є тривала стабільність в Україні, щоб населення більше не наражалося на серйозну загальну небезпеку. Останні події показують, що зараз це не так, оскільки війна триває по всій країні. Не очікується, що ситуація зміниться в осяжному майбутньому.

Читайте також:
Швеція наближається до відправки ЗСУ винищувачів Gripen, – Politico

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна