Нідерланди надають Україні перший транш із допомоги на 2024 рік: €102 млн на чотири місяці

Нідерланди оголосили про виділення першого траншу з понад 2 мільярдів євро, запланованих для України на 2024 рік, на гуманітарні потреби.

Про це йдеться в повідомленні уряду Нідерландів у четвер, 21 грудня, пише “Європейська правда“.

Пакет у розмірі 102 мільйони євро розрахований на перші чотири місяці 2024 року, щоб допомогти Україні перебути зиму та підготуватися до весни.

Серед іншого, по 15 мільйонів євро будуть скеровані на Управління ООН з координації гуманітарних справ та розмінування сільськогосподарських угідь та деокупованих територій України.

Ще 62 мільйони євро коштів Нідерландів підуть на підтримку уряду України в наданні базових послуг, відновленні критично важливої інфраструктури та забезпеченні реформ через програму для відновлення України та Молдови Світового банку.

Окрім того, 10 мільйонів євро допоможуть профінансувати обладнання для української електромережі.

В уряді Нідерландів нагадали, що 15 грудня до України приїздив міністр зовнішньої торгівлі Нідерландів Жоффрей ван Леейвен, який оголосив про плани виділити додаткову допомогу на 2024 рік.

Як писала “Новинарня“, на 2024 рік уряд Нідерландів заклав 2 мільярди євро військової підтримки для України, 295 мільйонів євро як внесок до Європейського фонду миру, 89 мільйонів євро на правосуддя й 3мільйони євро на невійськову кіберпідтримку.

Читайте також:
Литва надає Україні новий пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна