Макрон визнає сумніви європейських країн щодо допомоги Україні. Й обіцяє підтримку

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв надавати подальшу підтримку Україні для того, аби вона могла вести мирні переговори з РФ “за найкращих можливих умов”.

Про це Макрон говорив в етері телеканалу France 5, його цитує France Info.

За словами Макрона, “ми відчуваємо, що деякі європейські країни починають сумніватися” щодо допомоги, яка надається Києву. Він також згадав про можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому.

На думку французького президента, “в найближчі місяці нам доведеться зробити вибір” у цьому конфлікті.

“Ми повинні забезпечити, щоб Росія не перемогла, що означає продовження підтримки і посилення захисту Києва і його ключових точок”, – сказав Макрон.

За його словами, мета полягає в тому, щоб Україна “була в змозі вести мирні переговори за найкращих можливих умов”. “Ми не залишимо Україну”, – запевнив президент Франції.

Президент Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції висловив сподівання, що Європейський Союз і Сполучені Штати зрештою схвалять заплановані пакети фінансової допомоги Україні на 2024 рік, хоча залишається питання, коли саме це станеться.

Читайте також:
Франція надасть Україні ракети, дальність яких “дозволяє чинити опір”, – Макрон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна