Атака військового аеродрому під Ростовом — спецоперація СБУ та ЗСУ проти винищувачів Су-34

Нічна атака на військовий аеродром “Морозовськ” у Ростовській області — це спільна спецоперація Служби безпеки України та Збройних сил України.

Про це виданню “РБК-Україна” повідомили джерела в спецслужбах. Таку ж інформацію поширюють “Українська правда“, “Ліга” та ін.

За цими даними, аеродром був важливою ціллю, оскільки там місце дислокації 559-го бомбардувального авіаційного полку Повітряно-космічних сил РФ.

Під час атаки було щонайменше пряме влучання в аеродром.

“Те, що кажуть російські медіа про те, що нібито всі дрони були збиті, не відповідає дійсності. Було щонайменше пряме влучання у військовий аеродром. Є руйнування. Інші наслідки уточнюються”, — розповіло джерело.

Атака дозволила завдати ворогу суттєвого ураження техніки. На летовищі в момент удару знаходилось до 20 літаків Су-34. Також на території аеродрому розміщувалися три радіолокаційні станції та інша техніка.

Окрім цього, джерела підтвердили, що відбулася масована атака БпЛА по військових об’єктах не лише в Ростовській, а й у Липецькій та Волгоградській областях РФ.

Що передувало

У ніч на 17 грудня кілька областей Росії атакували безпілотники, повідомили місцеві ЗМІ. Зокрема, з’явилося відео нічної атаки БпЛА на військовий аеродром “Морозовськ” у Ростовської області. Атаку підтвердив губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Згодом у мережі з’явилися фото уламків дрона, який пошкодив на “Морозовську” винищувач Су-34. На одному з них був напис українською: “Привіт кацапам від Яріка”.

атака на військовий аеродром Морозовськ 3 атака на військовий аеродром Морозовськ 1
<
>

Читайте також:
Росію знову атакували безпілотники: у Курській області чотири “прильоти”

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.