“Київстар” звітує про відновлення роботи мобільного інтернету в низці областей

Київстар відновив послугу мобільного інтернету у низці областей.

Про це повідомила пресслужба компанії в п’ятницю, 15 грудня.

“Ця хакерська атака перетворилась в багатогодинний марафон роботи. Але наша мережа відновлюється після масштабної кібератаки. І нарешті ми можемо сказати, що LTE працює в низці областей! Так, підключення все ще триває. Враховуючи небезпеку, ми поки не можемо повідомляти точні локації. Але якщо у вас світиться позначка 4G або LTE поруч з написом Kyivstar — це воно!” – йдеться в повідомленні.

Також компанія повімдомила, що за минулу добу спеціалісти “Київстар”:

  • відновили послугу міжнародного голосового роумінгу;
  • усунули проблему з обривами дзвінків;
  • послугу «Домашнього Інтернету» відновлено майже на 100%;
  • стабілізували зв’язок в Києві.

Зазначається, що наразі понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території — працюють.

“Сьогодні ми продовжуємо відновлювати послуги передачі даних. Поступово, але впевнено. Так, як вимагає цього безпека”, – зазначили в компанії.

Як писала “Новинарня, зранку 12 грудня у мережі “Київстар” стався технічний збій. Через це недоступні послуги зв’язку та доступу в інтернет у частини абонентів.

Користувачі “Київстар” зранку 12 грудня також не могли перейти на інших операторів, оскільки збій у мережі оператора вплинув на національний роумінг.

Згодом у компанії “Київстар” підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака, але запевнили, що персональні дані клієнтів у безпеці, оскільки комп’ютери і сервери не знищені.

Станом на 18:00 середи, 13 грудня, мобільний оператор “Київстар” почав включення голосового зв’язку, фахівці працювали над відновленням послуг передачі даних і SMS. У компанії наголосили, що відновлення послуг відбуватиметься поступово, тому до кінця дня ще можливі короткочасні складнощі.

Після повного відновлення і стабілізації роботи мережі “Київстар” розпочне підготовку та надання компенсацій усім абонентам і корпоративним клієнтам, які внаслідок хакерської атаки не могли скористатися сервісами компанії, додали в компанії.

Читайте також:
Кібератака на “Київстар”: СБУ почала розслідування за вісьмома статтями ККУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.