Орбан заявив, що не проти вступу України в ЄС, але проти початку переговорів

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не виступає проти вступу України до ЄС, але наполягає на “дотриманні процедур”.

Про це він сказав у спілкуванні зі ЗМІ перед початком першого дня саміту лідерів Євросоюзу 14 грудня, повідомляє “Європейська правда”.

На запитання, чи виступає він проти приєднання України до ЄС, Орбан відповів, що “наполягає на процедурі”.

“Є передумови. Коли кандидати їх виконують  починаймо переговори про членство. Але вони не були виконані навіть за оцінкою комісії. То ж ми не у стані починати переговори. Розширення — це не теоретичне питання. Це юридично обґрунтований процес, який має сім передумов. Навіть за оцінкою Єврокомісії, три з семи передумов не виконані (Києвом), тому зараз немає підстав вести переговори про членство України”, — наголосив він.

Коментуючи питання виділення Україні 50 мільярдів євро, які погрожував блокувати Будапешт, Орбан сказав, що “гроші для України в короткостроковій перспективі вже закладені в бюджеті”.

“Якщо ви хочете надати довгострокову і більшу допомогу, то ми повинні знаходити кошти поза бюджетом, і ми це підтримуємо”,  — зазначив він.

Читайте також:
Орбан відповів лідерам угорських громад України: замість членства в ЄС має “іншу пропозицію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна