Верховна Рада призначила нового голову комітету з питань свободи слова: хто замінить скандальних Шуфрича і Брагаря

Верховна Рада призначила нового голову парламентського комітету з питань свободи слова. Ним став депутат від фракції “Голос” Ярослав Юрчишин.

Про це в суботу, 9 грудня, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

За його призначення на посаду проголосували 247 нардепів.

Таким чином Юрчишин замінить на цій посаді “слугу народу” Євгена Брагаря, який відомий своїми скандальними заявами, зокрема порадами бабцям продавати собак, щоб мати змогу платити за ЖКП, а також виправдовуванням водія автобуса, який відмовився вимкнути російську стрічку на прохання пасажирів і нахамив їм.

Брагаря призначили в. о. голови комітету ВРУ з питань свободи слова після усунення з цієї посади підозрюваного в держзраді ексрегіонала Нестора Шуфрича.

Втім, і Брагар, і Шуфрич залишаються у складі комітету. Як раніше інформувала Ірина Геращенко, Шуфрич залишиться членом комітету, бо потрібно мінімум три депутати для його існування (а Шуфрич – один з трьох).

Що відомо про Ярослава Юрчишина

Народний депутат Верховної Ради IX скликання. Один з основних членів партії “Голос”. У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Голос” номером 7 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики.

У червні 2021 року оголосив про своє приєднання до новоствореного об’єднання “Справедливість” та про недовіру голові фракції “Голосу” в ВРУ разом з іншими 10 депутатами партії. Протягом 2007—2012 років Юрчишин працював помічником на громадських засадах народного депутата Ігоря Кріля. А з 2010 по 2014 рік — помічником на громадських засадах народного депутата Лесі Оробець. З 2013 по 2016 рік був головою Крайової пластової ради. 2014 року Ярослав Юрчишин був керівником напрямку підготовки та обговорення реформ Центру реформ Інституту розвитку суспільних інновацій.

Входив до Ради громадського контролю при НАБУ (з 2015 по 2016 рік).

Читайте також:
Зеленський ще не підписав закон про відновлення е-декларування. А мав до 6 жовтня, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна