Україна та США спільно вироблятимуть озброєння

Україна та Сполучені Штати Америки підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними. Виробництво торкнеться сфери систем протиповітряної оборони, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

Про це повідомляє Пентагон за підсумками Конференції з питань оборонно-промислової бази України, проведеної у Вашингтоні 6 грудня.

Міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що здатність Києва виробляти важливе військове обладнання всередині країни є ключовою для свободи та суверенітету у межах своїх кордонів.

“Разом із нашими союзниками та партнерами ми повинні продовжувати працювати, щоб допомогти Україні дати відсіч російським силам…. Це означатиме зміцнення оборонно-промислової бази України як для підтримки поточних військових зусиль і для зміцнення національної сили у майбутньому”, — сказав він.

Дводенну конференцію спільно організовують Білий дім та Міністерства торгівлі й оборони США. Вона об’єднує представників промисловості та уряду США й України для обговорення ідей, які могли б зміцнити українську оборонно-промислову базу.

Обговорення на Конференції включають сфери потенційної співпраці між урядом США, України та промисловими партнерами щодо шляхів просування найкращих практик, які можуть призвести до довгострокового успіху, а також збільшення інвестицій в оборонний сектор України.

За словами Остіна, досягнуті домовленості відкриють Україні шляхи для виробництва запчастин ближче до фронту та швидшого повернення відремонтованої військової техніки на передову.

“Ми також повинні зміцнити системи логістики та інформаційних технологій, які об’єднують усі ці зусилля — міцну та стійку промислову базу, яка має гарячі виробничі лінії з міцними безпечними ланцюжками поставок”, – заявив очільник Пентагону.

Остін наголосив, що сильна, стійка українська оборонна промисловість матиме відгук далеко за її межами та посилить безпеку в усьому світі.

“Разом із нашими союзниками та партнерами я впевнений, що ми маємо все необхідне, щоб допомогти нашим українським друзям підтримувати їхню боротьбу за свій суверенітет у довгостроковій перспективі”, – зазначив він.

Читайте також:
Остін назвав суму інвестицій США у виробництво зброї для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна