Остін назвав суму інвестицій США у виробництво зброї для України

Сполучені Штати Америки вже інвестували 27 мільярдів доларів у власну оборонну індустрію на виробництво найбільш важливих для України озброєнь, щоб посилити потенціал Збройних Сил зараз. А також можливості для стримування російського агресора в майбутньому.

Про це 6 грудня заявив очільник Пентагону Ллойд Остін під час виступу на Конференції оборонних індустрій, передає “Укрінформ”.

“Ми вже інвестували близько $27 мільярдів доларів у понад 35 штатах у контракти на виробництво критично важливих засобів для України, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів, тактичних транспортних засобів”, – сказав він.

Остін висловив сподівання, що парламент США незабаром схвалить додатковий запит Байдена щодо фінансування національної безпеки, який передбачає ще $50 млрд, “що пройдуть через американську промислову базу”.

Він пояснив, що значна частина цих грошей повернеться до США через інвестиції в американські робочі місця та в американську безпеку.

Читайте також:
Це абсолютна помилка і божевілля: Байден про можливу відмову від підтримки України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна