Остін та Умєров зустрілися за зачиненими дверима

Міністр оборони США Ллойд Остін провів у Пентагоні  двосторонні переговори з міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Про це 6 грудня повідомляє пресслужба Пентагону.

Перемовини відбулися за зачиненими дверима. Перед їхнім початком Остін публічно підтвердив, США підтримують Україну.

“Україна повернула собі більшу частину території, захопленої РФ з моменту її неспровокованого (повномасштабного) вторгнення в лютому 2022 року. Тож ми будемо підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. Я впевнений, що наші союзники та партнери також будуть (разом) з нами”, – наголосив він.

Ця двостороння дискусія базувалася на розмовах, які відбулися минулого місяця в Києві, та включала стратегічні цілі України на наступний рік і довгострокове планування.

Остін також оголосив про 52-ге виведення обладнання з запасів США. У пакет входять додаткові боєприпаси, артилерійське і танкове озброєння, боєприпаси для стрілецької зброї.

Читайте також:
Україна та США спільно вироблятимуть озброєння
“Ставки надто високі”: Сенат США провалив голосування за пакет допомоги Україні й Ізраїлю, Байден назвав це “шантажем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна