Україна отримає €9 млн для генпрокуратури і судової системи від Нідерландів

Нідерланди виділили 9мільйонів євро для підтримки спроможності України розслідувати та притягати до відповідальності за міжнародні злочини.

Про це заявила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот на спільному брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві.

“Ми запропонували можливості та тренінги для української генеральної прокуратури та судової системи. Уряд Нідерландів виділив 9 млн євро на ці цілі у 2024 році”, – сказала вона.

Слот наголосила, що Нідерланди взяли на себе зобов’язання бути провідною країною у відновленні правосуддя в межах “формули миру” України та вже приймають та підтримують Реєстр збитків України та Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України.

“Цей центр є першим кроком на шляху до створення спеціального трибуналу, який ми також запропонували розмістити в Гаазі”, – додала глава МЗС Нідерландів.

Читайте також:
Нідерланди передали українським прикордонникам військову допомогу: що в списку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна