ВРП надала згоду на арешт чотирьох суддів, яких викрили на хабарі в $35 тисяч

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на одержанні хабаря у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення “потрібного” рішення.

Ідеться про суддів В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливу.

Про це 4 грудня повідомляє пресслужба ВРП.

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів Вищої ради правосуддя.

Колегія Київського апелляційного суду (зліва направо) Ігор Паленик, Юрій Слива й Віктор Глиняний, 11 жовтня 2023 року. Фото: Стас Юрченко, “Ґрати”

Нагадаємо, 29 листопада НАБУ та САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів за ухвалення рішення про скасування арешту майна в справі колишнього керівника “Мотор-Січі” В’ячеслава Богуслаєва.

Передача хабаря відбулася 28 листопада. 10 тисяч доларів суддя-посередник залишив собі, а 25 – поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Читайте також:
Нардеп Лабазюк вийшов під заставу ще в день обрання запобіжного заходу, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна