Нардеп Лабазюк вийшов під заставу ще в день обрання запобіжного заходу, – ЗМІ

Народний депутат Сергій Лабазюк, підозрюваний в пропозиції хабаря топпосадовцю Мінвідновлення, вийшов із СІЗО під заставу в 40,2 млн гривень. Заставу внесли вчора, після обрання запобіжного заходу. Вийшов із СІЗО депутат теж вчора, тобто в день арешту.

Про це повідомили журналіст Олег Новіков та “Українська правда”.

“За народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка внесли 40,26 млн грн застави ще вчора. Тоді ж він вийшов з-під варти під обовʼязки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва та Хмельницької області (дозволене вільне пересування між регіонами); здати закордонні паспорти та не спілкуватися зі свідками у справі тощо”, – написав Новіков.

Джерела УП в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили, що Лабазюк звільнений з-під варти.

Лабазюк ще вчора удень опублікував перший за час затримання допис у Facebook, де намагався заперечити провину.

Сергій Лабазюк був затриманий 24 листопада на спробі підкупу топпосадовця Міністерства відновлення. Він просив надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв “винагороду” у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду.

Читайте також:
Нардеп від “Слуги” Одарченко пропонував Найєму $50 тис. хабаря у біткоїнах – отримав підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна