Нардеп від “Слуги” Одарченко пропонував Найєму $50 тис. хабаря у біткоїнах – отримав підозру

Народного депутата від партії “Слуга народу” Андрія Одарченка викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Він пропонував Мустафі Найєму хабар у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тисяч доларів.

Про викриття депутата 21 листопада повідомляють НАБУ та САП, а ім’я нардепа називають “Українська правда”, “Слово і Діло” та деякі інші видання з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

“Народний депутат України, член комітету з питань антикорупційної політики, пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів США.

В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тисяч доларів США”, – зазначається в повідомленні НАБУ.

Як відомо, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури очолює Мустафа Найєм.

“Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати“, – наголосили в НАБУ.

За даними “УП“, Одарченко хотів, щоб із фонду ліквідації наслідків збройної агресії виділили кошти на ремонт будівель університету, в якому він обіймав посаду ректора (дію контракту призупинено).

Народному депутату вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 ККУ.

У САП додали, що Найєм співпрацював з НАБУ та САП та сприяв розслідуванню. Слідчі дії тривають.

Читайте також:
Сина експершого заступника секретаря РНБО Гладковського заочно взяли під варту

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.