Життя і смерть в посадці під Кліщіївкою. Евакуація загиблих і поранених 93-ї бригади ЗСУ. ВІДЕО

Донецька область, південний фланг Бахмутського напрямку. Одну з ділянок фронту в районі села Кліщіївка утримує 93-тя механізована бригада ЗСУ “Холодний Яр”.

На цій ділянці дається взнаки перевага росіян у дронах та артилерії. Боєкомплекту вони не шкодують навіть на евакуаційні групи, які виносять наших загиблих та поранених.

Відеожурналіст “Новинарні” став свідком евакуації двох бійців 93-ї ОМБр: одного – на двоколісному візку і далі на броньованому тягачі, іншого – на пікапі. Другий, на жаль, не вижив…

Основні бої тут точаться за так звану “желєзку” – залізничну колію. Росіяни втратили цей насип за Кліщіївкою та щосили намагаються його відбити.

Наші підрозділи закріпилися на колишніх російських позиціях і перейшли до маневрової оборони. Після атак ворога хлопці намагаються контратакувати і не дати росіянам поновити сили для наступного удару.

Під важкими обстрілами, за такої погоди логістика на “нулі” зав’язана на піших переміщеннях у глибокій багнюці.

Великий відеорепортаж:

Про те, як вони воюють за Кліщіївку, “Новинарні” розповіли справжні герої нового “Холодного Яру”: мінометник Роман “Кардан”, зв’язківець “Сава”, водій “Ахіллес”, провідник Дмитро.

Оскільки YouTube обмежує доступ до цього відео для переважної частини аудиторії,
дивіться його також на сервісі Vimeo:

Читайте і дивіться також:
Під Кліщіївкою поліг тернопільський сумівець Ярослав Кондришин

Кліщіївки й Андріївки більше не існує, – 3 ошбр

“Повторюється картина минулої зими”:
28 ОМБр приймає бій у захоплених окопах росіян на Бахмутському напрямку. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.