Кліщіївки й Андріївки більше не існує, – 3 ошбр

Сіл Кліщіївка й Андріївка поблизу Бахмуту на Донеччині вже практично «не існує».

Про це заявив в ефірі “Радіо Свобода” в четвер, 30 листопада, пресофіцер 3-ої окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

«Андріївка і Кліщіївка для військових важливі, тому що там є висоти, там є залізниця. Це – дуже важливий елемент для оборонних дій. І як плацдарми також важливі. Самих Кліщіївки, Андріївки – їх не існує. Там навіть не існує першого поверху, грубо кажучи. Де-не-де залишилися підвали, але не більше», – сказав Бородін, відповідаючи на запитання про те, чи в цих населених пунктах залишилося щось ціле і чи допомагають вони тримати оборону.

Щодо ситуації на Бахмутському напрямку, то, за словами Бородіна, «траси, які наразі слугують нам логістичними артеріями, вони (російські війська – ред.) до них не добралися навіть близько».

«Маю на увазі ті, що зараз актуальні, а не ті, що були актуальні під час утримання Бахмуту. Це по-перше. По-друге, так, треба розуміти, що постійно є отакий рух. І рух пов’язаний з чим – з тим, що інколи треба займати найбільш вигідні позиції відповідно до сил, засобів та загроз… Тим паче, з нашого боку, ну, я зараз не кажу про свою бригаду, а в цілому про наших суміжників, йдуть штурмові дії з нашого боку, і вони теж мають результати. Просто ці результати військові, тобто ніхто там не рахує ці посадки і не знає, хоча інколи умовні поле і три посадки важливіші, ніж населений пункт – на жаль, так, з точки зору військового сенсу, розумієте. З медійної точки зору більш важливі назви. Це треба не забувати», – додав він.

Останнім часом Росія активно штурмує не лише Авдіївку на Донеччині – важка ситуація і на Бахмутському напрямку, днями вона ще ускладнилася, свідчать зведення Генштабу ЗСУ, аналітики і військові з цієї ділянки фронту.

Спроби просуватись відразу на кількох ділянках фронту армія РФ не полишає з жовтня. На Бахмутському напрямку окупанти намагаються відбити звільнені Кліщіївку й Андріївку, контратаками зупинити просування ЗСУ в районі Курдюмівки, а також посилюють тиск на північ від Бахмуту біля Берхівського водосховища.

Читайте також:
“Ми взяли позицію, яку нікому не вдавалось шість разів поспіль”: деталі бою у звільненій Кліщіївці від штурмовиків 80-ї бригади

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна