Підозрюваний у держзраді нардеп Дубінський заявив про побиття в Київському СІЗО

Народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що його побили в слідчому ізоляторі.

Про це повідомили на офіційному телеграм-каналі Дубінського в суботу, 2 грудня.

“Сьогодні народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що йому нанесли тілесні ушкодження в СІЗО. Невідомі особи побили народного депутата, про що він заявив своїм адвокатам, а також адміністрації СІЗО. Була викликана швидка допомога, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра”, — йдеться у повідомленні.

Зараз нардеп з адвокатами очікує виїзду працівників міліції для складання акту про тілесні ушкодження.

Він також вимагає приїзду начальника Київського слідчого ізолятора й негайної реакції міністра юстиції Дениса Малюски, генерального прокурора Андрія Костіна, очільника Нацполіції Ігоря Клименка.

“Існує реальна небезпека здоров’я і загроза життя народного депутата України. Очевидно, що хто-то прямо зацікавлений у фізичному усуненні Дубинського в умовах Київського СІЗО.

Адвокати вимагають прийняття негайного рішення про переведення Дубинського в наступний ізолятор СБУ для того, щоб забезпечити збереження його життя”, — підкреслюють правозахисники Дубінського.

Контекст

3 серпня 2023 року працівники ДБР спільно з СБУ вперше провели обшуки у народного депутата Олександра Дубінського. Ішлося про безпідставний виїзд за кордон під час воєнного стану.

У мережу злили документ, яким Міністерство охорони здоров’я клопотало про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня. У кінці липня з’явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

9 серпня генеральний прокурор повідомив Дубінському про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон.

1 листопада силовики провели обшуки у спільників нардепа Дубінського, який організував виїзд ухилянтів за кордон.

3 листопада Дубінському оголосили нову підозру. За матеріалами слідства, депутату вдалося нелегально переправити до сусідньої європейської країни рідного брата своєї цивільної дружини.

6 листопада Печерський районний суд Києва обрав нардепу запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета.

10 листопада стало відомо, що працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо Дубінського у справі щодо службового підроблення для виїзду за кордон.

13 листопада ДБР та СБУ прийшли з обшуками до Дубінського. Того ж дня нардепу оголосили підозру в держзраді. Він поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України, зокрема про нібито втручання високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Дубінський мав позивний “Буратіно” та входив до складу злочинної організації, яку сформувало російське ГРУ.

Олександр Дубінський – колишній журналіст каналу “1+1” та представник так званої групи олігарха Ігоря Коломойського, який наразі перебуває в СІЗО. У багатьох проявах, зокрема ще з часів Майдану, діяльність Дубінського була вочевидь антиукраїнською.

10 листопада суд арештував майно народного депутата Олександра Дубінського. Кримінальне провадження про арешт майна почали після заяви від Центру протидії корупції. ЦПК зазначав, що Дубінський та його близькі родичі – мати і дружина – протягом кількох останніх років стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, 2 будинків і 70 соток землі на загальну суму близько $2,5 млн. Водночас офіційні доходи нардепа та його родини не могли б дозволити їм придбати все це.

Читайте також:
Суд арештував майно Дубінського. У списку – 23 квартири, 15 авто та інше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна