“Били по всьому тілу одночасно 5-6 людей, є підозра на перелом ребра”, — адвокат нардепа Дубінського повідомив подробиці його побиття

Внаслідок побиття в Київському СІЗО нардеп Олександр Дубінський, якого підозрюють зокрема в держзраді, отримав численні синці та підозру на перелом ребра.

Про це заявив адвокат нардепа Руслан Гладкий у коментарі “Суспільному”.

За словами адвоката, при цьому потрібну допомогу нардепу не надали.

“Приїхала швидка допомога, поміряла сатурацію, температуру і тиск. Тиск підвищений, серцебиття — більша кількість ударів, ніж дозволено, лікар підтвердила. Стан, який у нього наразі, він дуже поганий”, — наголосив Гладкий.

Окрім цього, він наголосив, що Дубінського били по всьому тілу одночасно 5-6 людей, але поки невідомо, хто саме, оскільки все відбувалося в темряві.

Сам Дубінський у листі стверджує, що 1 грудня, близько 21:00, його перевели в іншу камеру, де з 1:00 до 3:00 і відбувалося побиття. Забрали його з камери лише об 11:00.

“Нам потрібно терміново МРТ. Рентген апарат в СІЗО є, але він вихідний. МРТ, щоб зробити сканування внутрішніх органів в СІЗО немає, вести нас в іншу установу відмовляються, а МРТ потрібно також, тому що внутрішні органи, нирки у нього болять. Били точно по тим місцям де не лишається синців: по животу, по зовнішній стороні ноги, тобто синців немає, але все болить і він погано пересувається, йому важко встати навіть”, — зазначив Гладкий і додав, що прокурор Шевченківського району не відповідає на його дзвінки та повідомлення.

Факт звернення нардепа щодо побиття до правоохоронців підтвердили в ГУ Нацполіції в м. Києві.

“Дійсно, до нас надходило таке повідомлення. Варто зауважити, що слідчі ізолятори не відносяться до системи Нацполіції, але за вказаною заявою на місце виїхала слідчо-оперативна група і там буде працювати”, — зазначили правоохоронці в коментарі “Радіо Свобода”.

Читайте також:
Підозрюваний у держзраді нардеп Дубінський заявив про побиття в Київському СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна