Залужний має план війни: у НАТО заперечили припущення окремих політиків в Україні

Заяви й припущення про те, що військове керівництво України не має плану війни є некоректними та не відповідають дійсності. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має план, але його втілення є надзвичайно складним завданням, навіть з тією підтримкою, яку надає Захід.

Про це заявив військовий-високопосадовець НАТО на брифінгу у Брюсселі, повідомляє “Європейська правда” 29 листопада.

Генерал Альянсу, що спілкувався на умовах анонімності, наголосив, що партнери України не нав’язують ЗСУ конкретного підходу у веденні війни, оскільки вважають, що ЗСУ ефективніше визначають планування самостійно, а задача союзників – підтримувати Україну, надаючи необхідне озброєння.

Він також заперечив припущення, які лунають від окремих політиків в Україні, що “у Залужного нема плану”.

“Те, як генерал Залужний описав ситуацію – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але водночас, Залужний не стверджував, що у нього нема плану. Бо у нього є план! Але втілення цього плану – надзвичайно складна задача, навіть з тією підтримкою, яку Захід надає Україні”, – наголосив він.

У НАТО також відзначають важливість окремих успішних операцій Збройних Сил України.

“Те, що їм вдалося досягти такого на Чорному морі – доводить, що Україна надзвичайно успішна і має план для осягнення успіху”, – заявив генерал НАТО.

Читайте також:
Депутатка Безугла “торпедує” Залужного в інтересах певних політичних груп та грає на руку Росії, – InformNapalm
У Брюсселі відбулося засідання Ради Україна – НАТО: що в підсумковій заяві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна