Сіярто: Угорщина ніколи не постачатиме зброю Україні для боротьби з РФ

Угорщина ніколи не постачатиме Україні зброю, щоб допомогти їй боротися з російськими окупаційними  військами.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто в інтерв’ю CNBC.

“Чого ми ніколи не робили і робити не будемо, так це постачання зброї, тому що ми віримо, що замість зброї в цей регіон має бути принесений мир. І чим більше буде доставлено зброї, тим довше триватиме війна. Зараз, чим довше триватиме війна, тим більше людей гине”, – сказав він.

Глава МЗС зазначив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним у жовтні, щоб з’ясувати, чи є можливості для миру.

Нагадаємо, 17 жовтня Віктор Орбан і Володимир Путін провели перемовини у Пекіні, під час яких обговорили угорсько-російську співпрацю у сфері постачання газу і нафти, а також ядерної енергетики.

Угорський прем’єр, коментуючи цю зустріч, заявив, що для угорців головне не війна в Україні, а – зупинення потоків біженців і санкцій.

Читайте також:
Орбан виступає проти переговорів з Україною про членство у ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна