Орбан виступає проти переговорів з Україною про членство у ЄС

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Євросоюз не повинен починати переговори з Україною про членство в ЄС.

Про це він заявив в ефірі державного радіо у п’ятницю, 10 листопада, повідомляє Reuters.

“Переговори про членство не повинні починатися, це чітка позиція Угорщини”, – заявив Орбан, додавши, що Брюссель “винен гроші” Будапешту.

За його словами, суперечка між ЄС та Угорщиною щодо мільярдів євро коштів від Брюсселя, заморожених для Будапешта через проблеми з верховенством права, не може бути жодним чином пов’язана з підтримкою Угорщиною переговорів про вступ України до ЄС.

“Я хотів би дуже чітко заявити, що відмова Угорщини від початку переговорів з Україною про членство в ЄС не є предметом бізнес-угоди… Вона не може бути пов’язана з питанням коштів, які Угорщина має право отримати”, – наголосив він.

Угорський лідер висловив переконання, що Україна не готова вести переговори про членство в ЄС, заявивши, що “Київ далекий від ЄС”, інформує hvg.hu.

“Україна жодним чином не готова вести переговори з амбіціями членства в ЄС. Україні так само далеко до членства в ЄС, як Мако (місто на південному сході Угорщини. – Ред.) до Єрусалима”, – сказав він.

Цього року уряд Орбана зіткнувся з економічною стагнацією та зростанням бюджетного дефіциту, тоді як Угорщина намагається вийти з найвищого в Європі рівня інфляції, що у першому кварталі перевищив 25%.

У середині грудня лідери країн ЄС повинні прийняти рішення про те, чи приймати рекомендацію Єврокомісії запросити Київ розпочати переговори про членство, щойно він виконає чотири висунуті умови.

Будь-яке таке рішення вимагає одностайності 27 членів ЄС і Угорщина є головною потенційною перешкодою для схвалення рішення.

Читайте також:
Орбан: “Захід воюватиме до останнього українського солдата”, треба йти на переговори з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна