У Києві головну ялинку країни встановлять коштом меценатів. Ярмарків і розваг не буде, – Кличко

У Києві головну ялинку країни традиційно встановлять на Софійській площі. Оскільки цьогоріч Україна відзначатиме Різдво за новоюліанським календарем, то встановлювати новорічне дерево почнуть раніше, а саме до 6 грудня. І приберуть його теж раніше — до 10 січня.

Таке рішення ухвалила Рада оборони столиці 27 листопада, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Як і торік, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. І з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

“Відповідальність за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, все ресурсне та фінансове забезпечення, пов’язане із цим, бере на себе ТОВ “ГЛОБАЛ-ДЕКОР”, – повідомив Кличко.

Він наголосив, що масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено.

“Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва”, – зазначив мер столиці.

Читайте також:
З 1 вересня ПЦУ переходить на новоюліанський календар: як зміняться дати свят

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна