“Позивачі — потенційні колаборанти”. Суд визнав незаконним перейменування вулиць на честь Бандери та героїв УПА на Одещині

Одеський окружний адміністративний суд визнав незаконним і скасував ухвалене у квітні рішення Доброславської селищної ради щодо перейменування двох вулиць населеного пункту.

Як передає кореспондент видання “Думська” 25 листопада, таким чином суд задовольнив позов двох громадян до влади селища.

Доброславець Олександр Білоконь домагався скасування перейменування вулиці Мічуріна на честь лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, а його землячка Людмила Замрій — вулиці Григоріївського Десанту на вулицю Героїв УПА.

Суд констатував, що рішення селищної ради було ухвалено з порушенням встановленої процедури — без громадського обговорення та слухань.

Ситуацію прокоментував український громадський активіст, співзасновник проєкту “Деколонізація.Україна” Вадим Поздняков.

“В Одеській області суд визнав незаконним перейменування вулиць на честь Бандери та героїв УПА. Обоє позивачів — доброславські підприємці.




Олександр Білоконь до 2021 року очолював відділення поліції в Березівці Одеської області. Зараз займається бізнесом. Людмила Замрій очолює ТОВ “Аура 2012″.

Тобто колишній голова відділку поліції подав до суду проти перейменування вулиць іменем національних героїв.

Більш ніж впевнений, що він готувався зустрічати окупантів. Тут є робота для СБУ. Кожен з позивачів — потенційний колаборант”, — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також:
Мешканці Червонограда на Львівщині виступили проти перейменування міста, не дали навіть виступити УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна