На малій батьківщині вшанували комбата з 24 омбр Олександра Глушка, який загинув на Миколаївщині

3 вересня виповнився рік від дня загибелі Олександра Глушка – комбата з 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, який поліг під час виконання бойових завдань на Миколаївщині.

29 серпня, в День пам’яті захисників України, на батьківщині офіцера в селі Іванів Хмільницького району Вінницької області урочисто відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам – двом Олександрам, Глушкові та Сої.

Відтепер на стіні місцевого ліцею уже чотири пам’ятних дошки на честь загиблих земляків, які в ньому навчалися, пише “Калинівка.сіті”.

Відкрили меморіальні дошки батьки загиблих воїнів – Василь і Тетяна Глушки, Анатолій і Тетяна Сої. Їхніх синів російська агресія забрала у 2022 році.

Штаб-сержант Олександр Соя загинув 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Російська ракета влучила у військовий об’єкт у Калинівці, де служив Соя.

Фото: Калинівка Сіty

Фото: Калинівка Сіty

Олександр Глушко “Апостол” (народився 31 травня 1994 року в Іванові) після закінчення місцевої школи навчався у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, який закінчив у 2011 році. Того ж року вступив до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після початку АТО достроково закінчив академію у 2015 році та у званні лейтенанта одразу відправився на фронт.

Воював на Луганщині, брав участь в боях за 29-й блокпост (Слов’яносербський район), міста Попасна й Торецьк. Також виконував бойові завдання на Донецькому напрямку, пройшов Гірське, Золоте, Попасну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Соледар, Бахмут, звільнення Херсона.

На момент загибелі був командиром стрілецького батальйону 24 омбр, мав звання майора.

3 вересня 2022 року під час оборони Миколаївської області отримав смертельні поранення внаслідок артилерійського обстрілу.

Похований 6 вересня на кладовищі в рідному селі Іванів.

У 28-річного Олександра залишились батьки, сестра та 6-тирічна дочка.

Нині на фронті захищає Україну батько та чоловік сестри Глушка.

Олександр Глушко нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (січень 2023), нагрудними знаками Міноборони “Знак пошани” (листопад 2016) та “За військову доблесть” (серпень 2019), відзнаками “Учасник АТО” та “За участь в антитерористичній операції”.

Днями, 22 листопада 2023 року, наказом т.в.о. командувача військ ОК “Захід” Олександру Глушку присвоєно звання підполковник (посмертно).

Читайте також:
Загинув майор Юрій Тимусь, що евакуйовував вертольотом поранених воїнів із Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна