В Ірпені відкрили новий міст, замість підірваного у лютому 2022-го. Той залишать як меморіал

У Романівці, що на околиці міста Ірпінь біля Києва, відкрили рух транспорту по новому мосту через річку Ірпінь.

Про це повідомляє Міністерство відновлення 21 листопада.

На другий день повномасштабного вторгнення – 25 лютого 2022 року – українські воїни підірвали міст у Романівці, щоб завадити наступу російських військ на Київ. А в березні 2022 року за кілька днів цією дорогою змогли вибратися з-під російських обстрілів майже 40 тисяч мешканців району.

Новий 115-метровий міст почали будувати практично одразу після звільнення Київщини. Він має по дві полоси руху в кожен бік. Ширина – 18 метрів, висота – 6 метрів. Міст освітлений та обладнаний всіма необхідними інженерними спорудами для безпечного пересування, включаючи велопішохідні переходи з кожного боку – майже по 2 метри завширшки. Рух мостом вже відкрито для всіх видів транспорту.

“Залишки підірваного мосту будуть збережені. Вже йде робота над створенням тут меморіального комплексу в памʼять про визволення Ірпеня та оборону Києва”, – заявили у Міністерстві відновлення.
Мер Ірпеня Олександр Маркушин зазначив, що новий міст має розвантажити Романівку на в’їзд та виїзд у години-пік.
“Відкриття, без перебільшень, історичне. І хоч було холодно, важко та страшно — цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня “Дорогою життя”, – сказав він.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна