У Раді пропонують запровадити Міжнародний чоловічий день: назвали дату

Народні обранці зареєстрували проєкт постанови, яким пропонується встановити Міжнародний чоловічий день і відзначати його щороку 19 листопада.

Відповідний проєкт постанови з’явився на сайті Верховної Ради у понеділок, 20 листопада.

Ініціаторами виступають нардепи Марія Мезенцева, Євгенія Кравчук, Ярослав Юрчишин та інші.

Вони зауважують, що подібне свято вже є у 80 країнах світу. І що рішення про встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності.

“В Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини. Проте, для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити і Міжнародний чоловічий день, що визначається національним законодавством. Воно показує, що суспільство визнає важливість прав і проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство. Це може стимулювати позитивні зміни в уявленнях про стать і взаємини між статями”, – ідеться у документі.

Документ направлено на розгляд комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також:
У Раді вперше за часів великої війни відновили “годину запитань до уряду” – Шмигаль звітує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна