Україну атакували кілька хвиль “шахедів”: ППО знищила 29 з 38 повітряних цілей

З 20:00 17 листопада по 04:00 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ, РФ) ударними БпЛА типу Shahed. Усього зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників Shahed-136/131.

Про це в суботу, 18 листопада, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

“Шахеди” атакували у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, у зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних сил.

До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою знищено 29 ударних БпЛА Shahed-136/131.

Окрім Миколаївської, Одеської, Херсонської, Запорізької, Чернігівської областей, “шахедами” атакували також Київщину.

“Друга атака ворожих безпілотників по Києву за цей місяць. Дрони противника (за попередніми даними — баражуючі боєприпаси типу Shahed) були запущені з південного напрямку. Аби дістатися столиці, БпЛА рашистів подолали складний маршрут протяжністю ледь не 1000 км. На атаку Києва беспілотники заходили з північного напрямку. Але складні маневри ворога не стали на заваді нашій протиповітряній обороні. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі — майже десяток — були уражені на підступах до Києва. За попередніми даними, в місті без жертв та руйнувань (дані оперативних зведень будуть уточнюватися)”, — повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Окрім цього, ППО працювала вночі на Хмельниччині. Як повідомили в Хмельницькій ОВА, повідомлень про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило.

Читайте також:
Росіяни атакували “шахедами” три південні області. 8 безпілотників знищено, є влучання на Одещині

Окупанти випустили по Запорізькій області 8 БпЛА: загорілися об’єкти інфраструктури

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна