Щодо Арестовича відкрили ще одне кримінальне провадження

Поліція отримала звернення групи народних депутатів і відкрила кримінальне провадження стосовно колишнього позаштатного радника офісу президента Олексія Арестовича.

Про це в четвер, 16 листопада, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, до Шевченківського управління поліції Києва надійшла заява від депутатів Верховної Ради щодо “можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме – поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою”.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу “Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення”.

Поліція прізвище не називає, але “Українська правда” з’ясувала, що йдеться саме про Арестовича.

Все почалося з інциденту, який трапився 2 червня на одній з вулиць Львова. Неповнолітній вуличний музикант з Одеси виконував пісню російського музиканта Віктора Цоя. На це відреагувала народна депутатка від “Голосу” Наталія Піпа, яка проходила повз. На її прохання припинити співати мовою агресора музикант відреагував агресивно і вжив нецензурну лексику. Депутатка написала на нього заяву у поліцію. 27 липня суд у Львові визнав хлопця винним у дрібному хуліганстві та зробив йому попередження.

Після розголосу інциденту в соцмережах на нього відреагував Олексій Арестович, який наразі вже позиціонує себе як політик. Він записав звернення російською мовою, у якому підтримав вуличного музиканта, зазначивши, що хлопець мав право співати й не повинен був перепрошувати.

Арестович написав заяву в ДБР із проханням порушити справу на Піпу за розпалювання національної ворожнечі.

Передісторія

Раніше стосовно Олексія Арестовича відкрили іншу справу –  щодо сексистських висловлювань про жінок. Відповідну скаргу на нього подала народна депутатка Інна Совсун (“Голос”).

Наприкінці вересня стало відомо, що на своїх так званих психологічних семінарах Арестович не просто пропагує сексизм, а й висловлює насильницькі думки. Він називає жінок “істотами” та говорить про бажання “задушити” їх. Водночас чоловіків він вважає “богами” та “ідолами”, яких треба возвеличувати.

Сам Арестович стверджує, що скандальні уривки вирвані з контексту.

Також Арестович-політик робить чимало інших заяв на підтримку російськомовних персонажів. Зокрема, він хотів преміювати таксиста, який образив і висадив пасажирок через українську мову.

Читайте також:
Арестович заявив, що буде балотуватися на наступних президентських виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна