Арестович хоче преміювати таксиста, який образив і висадив пасажирок через українську мову

Колишній позаштатний радник офісу президента Олексій Арестович висловив намір преміювати столичного таксиста, який днями відмовився везти до місця призначення пасажирок через вимоги обслуговувати їх українською мовою.

Ідеться про історію, що стала відомою 26 жовтня. У відповідь на прохання дотримуватися мовного законодавства водій сервісу Bolt зупинив авто, дістав з багажника речі жінок і наполіг залишити авто. На запитання пасажирок: “Чому ви не можете обслуговувати мене в цій країні моєю мовою?”, таксист відповів: “Ви хворі люди”.

Водій таксі. Скріншот з відео

Після того, як вповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, заявив, що водієві “не вдасться уникнути покарання”, Арестович висловив бажання компенсувати таксистові простій грішми.

Шукаю контакти таксиста Bolt, якого звільнили за фактом нападу “мовного талібану”. Відгукнися, друже, хочу виплатити тобі компенсацію, на час пошуку нової роботи”, – написав Арестович у Telegram.

Після звільнення з ОП Олексій Арестович не вперше заявляє про себе як політик російсько-культурного спрямування із претензією на участь у виборах та залучення на свій бік відповідного електорату.

Читайте також:
Секретар РНБО застеріг щодо “актора-розвідника” Арестовича – той грубо відповів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна