ГУР не підтверджує смерть Путіна, але говорить про двійників

У президента РФ Володимира Путіна є щонайменше троє двійників, а от інформацію про його нібито смерть не підтверджено.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Відповідаючи на запитання ведучої про ймовірність того, що Путін має двійників, він наголосив:

“Це не ймовірність – має, тут факт. Стосовно інформації з анонімних телеграми про те, що він уже помер – на жаль, ця інформація остаточно не підтвердилася. Але щодо двійників – так, така технологія в Кремлі точно використовується”, – зазначив Юсов.

Щодо кількості цих псевдо-“путіних” він уточнив, що “можуть бути варіанти, але про трьох ми можемо говорити“.

Також Юсов зазначив, що поширений напередодні у соцмережах “діпфейк” із нібито відеозверненням Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо “заколоту” був зроблений вочевидь дуже грубо. Але надалі варто готуватися до появи “діпфейків” вищої якості.

Передісторія

Чутки про нібито смерть російського лідера в резиденції на Валдаї 26 жовтня запустив один з анонімних російських телеграм-каналів. Він же стверджував, що з моменту “смерті” Путіна повністю замінив на посаді його двійник.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков після цього заявив, що президент РФ нібито не має ні проблем зі здоров’ям, ні двійників.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов, коментуючи інформацію про нібито смерть Путіна, наголосив, що це “внутрішня історія, розрахована на російську аудиторію”.

Він зазначив, що сили, які запустили такі чутки, хотіли подивитися на реакцію російського суспільства, еліт та медіа “у цифрах та в динаміці”.

“У такий спосіб імперія, яка будується на роботі спецслужб, вивчає, як далі діяти. Це також інструмент впливу на самого Путіна або схожу на нього людину. Він змушений реагувати, і Пєсков змушений реагувати, доводити, що це не так. Тобто його ведуть певним коридором”, – прокоментував він.

 

Читайте також:
Путін – з візитом у Казахстані, уже зустрівся з Токаєвим. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна