Суд заочно засудив гауляйтера Сальдо до 15 років тюрми за держзраду

Малиновський районний суд Одеси в середу, 8 листопада, заочно засудив гауляйтера Володимира Сальдо до 15 років в’язниці з конфіскацією майна за державну зраду.

Про це йдеться на сайті суду.

Судовий розгляд відбувався за процедурою in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.

Сальдо звинуватили у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України (державна зрада в умовах воєнного стану, колабораційна діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувачення в суді просило про 15 років в’язниці з конфіскацією майна, захисник колаборанта наполягав на “виправдувальному вироку”.

З початком повномасштабного вторгнення колишній мер Херсона Володимир Сальдо перейшов на бік окупантів та очолив так звану військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Нині він виконує обов’язки “губернатора” Херсонської області (під російською окупацією).

Читайте також:
Готелі, квартири та землі: суд конфіскував усі активи колаборанта Сальдо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна