Готелі, квартири та землі: суд конфіскував усі активи колаборанта Сальдо

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду в середу, 17 травня, конфіскувала всі активи екснардепа та колишнього міського голови Херсона Володимира Сальдо.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Як зазначається, суд задовольнив апеляційну скаргу Мін’юсту, постановивши стягнути в дохід держави 55,56% та 40% статутних капіталів двох приватних підприємств, записаних на доньку колаборанта. Ідеться про ТОВ “Бебко-Авто” (мережу СТО) та ТОВ “Конко” (компанію з організації відпочинку). Таке рішення ухвалили попри те, що суд першої інстанції 9 травня відхилив позов Мін’юсту в цій частині.

Так, у колаборанта конфіскували:

  • три земельні ділянки в Херсоні;
  • готель на 3272,9 кв. м у Херсоні;
  • апартаменти на 304,2 кв. м в Ялті;
  • два паркомісця в Ореанді (Ялта);
  • триповерхова будівля в Херсоні на 2143,3 кв. м;
  • будинок на 226,7 кв. м у Херсоні;
  • три квартири в Ореанді, Одесі та Херсоні;
  • автомобіль Volvo XC90 2020 року випуску.

Крім цього, суд постановив конфіскувати і частки у двох компаніях, записаних на його колишню дружину: 99,86% ПрАТ “Каштан” та 30% ПрАТ “Дельта Сервіс”.

“Дохід, отриманий нею [дочкою Сальдо] за період з 2001 по 2013 роки, був недостатнім для їх придбання. Тому є підстави вважати, що зазначені частини були придбані за кошти її батька, Сальдо В.В., і знаходяться в його опосередкованому володінні”, – заявили в суді.

Постанова Апеляційної палати ВАКС набуває чинності після її проголошення і не підлягає оскарженню.

Як інформувала “Новинарня” раніше, колаборнт Сальдо відкрив власну компанію у Великій Британії, незважаючи на запроваджені проти нього санкції.

Британські офіційні особи звинувачують колаборанта в просуванні політики і дій, які дестабілізують Україну і підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України.

Читайте також:
У США вперше дозволили передати Україні конфісковані активи російського олігарха: кошти підуть на відбудову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна