Херсонський колаборант Сальдо відкрив у Британії компанію, пов’язану із зерном

Голова окупаційної адміністрації Херсонської області Володимир Сальдо відкрив власну компанію у Великій Британії, незважаючи на запроваджені проти нього раніше санкції.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з матеріалами видання, уряд Великої Британії в червні 2022 року заморозив усі британські активи, якими володіє Сальдо, і заборонив йому в’їзд до країни.
Британські офіційні особи звинувачують його в просуванні політики і дій, які дестабілізують Україну і підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України.

Незважаючи на це, з листопада він значиться власником британської компанії з адресою в Лондоні. У документах компанії йдеться про те, що капітал Grainholding становить 1 мільйон фунтів стерлінгів, половина акцій належить Сальдо, а інша частина належить ще одному громадянину України. Компанія спеціалізується на торгівлі сільськогосподарською продукцією.

У виданні зазначають, що Реєстраційна палата Великої Британії не вимагає підтвердження особи при створенні компаній. При цьому запис Сальдо в санкційному списку було оновлено після реєстрації Grainholding даними з установчих документів компанії. Таким чином передбачається, що влада Великої Британії знала про її існування і вважала документи справжніми.

Представник уряду відмовився повідомити, чи було вжито якихось дій проти Grainholding, яка, як і раніше, значиться в списку активних компаній.

“Ми не коментуємо окремі випадки”, – сказав він.

Читайте також:
На Житомирщині накладено арешт на кар’єр, підконтрольний херсонському колаборанту Сальдо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна