На Житомирщині накладено арешт на кар’єр, підконтрольний херсонському колаборанту Сальдо

На Житомирщині заарештували активи компанії, яка підконтрольна “гауляйтеру” тимчасово окупованої Херсонщини Володимиру Сальдо.

Про це повідомляє Служба безпеки України, яка ініціювала арешт.

Згідно з повідомленням, діяльність арештованої бізнес-структури пов’язана з видобутком та обробкою граніту.

Як випливає з допису офісу Генерального прокурора, арешт накладено на корпоративні права та майно каменеобробного підприємства: земельну ділянку, призначену для розробки кар’єру з добування габро-лабродориту, корпоративні права та кошти приватного акціонерного товариства, а також 11 одиниць спецтехніки.

За даними слідства, прибуток від діяльності підприємства Сальдо спрямовував на фінансування воєнної агресії РФ.

Вирішується питання щодо передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як зазначає херсонське видання “Мост“, ідеться про фірму “Житомирський граніт”. Її бенефіціарним власником є колишня дружина Сальдо – Любов.

Вона є засновницею компанії “Каштан”, якій належить частка у “Житомирському граніті”. Також до діяльності компанії причетна громадянка Росії Анна Бдюлєва.

Граніт фірма видобувала на Буківському родовищі в Коростенському районі Житомирської області.

Читайте також:
Суд арештував земельні ділянки Оксани Марченко на Львівщині

Суд арештував майно нардепа-колаборанта Ковальова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна