“Боятися не буду”: Царьов вижив після замаху і дав перше інтерв’ю. ВІДЕО

Колишній народний депутат України від “Партії регіонів”, підозрюваний у державній зраді колаборант Олег Царьов, на якого нещодавно було скоєно замах, вижив і дав перше інтерв’ю російському пропагандистському каналу “RT”.

Відео з колаборантом оприлюднили в Telegram 7 листопада.

Царьов запевнив, що почувається добре. Судячи з відео, критичних поранень у нього немає. На зйомці він сидів з перемотаною рукою.

Колаборант заявив, що вперше вийшов на вулицю, раніше йому лікарі не дозволяли. Отримавши телефон, каже зрадник, побачив тисячі повідомлень та дзвінків.

“Не думав, що стільки людей хвилюватиметься”, – зазначив він.

Та обурливо наголосив: “Терористів ніхто не боятиметься, нехай вони бояться. Рано чи пізно їм доведеться відповісти за те, що вони зробили. За замах, за акти терору, за війну, за те, що вони вчинили з Україною”. 

Подробиць інциденту, що стався з ним, колишній нардеп розкривати не став, пославшись на те, що триває слідство.

Читайте також:
Суд засудив брата Царьова за тероризм – тепер він проситься на обмін. ВІДЕО

Замах на Царьова

У тимчасово окупованій Ялті близько опівночі 27 жовтня було скоєно напад на колаборанта Олега Царьова – у нього стріляли.

Як повідомили росЗМІ, посилаючись на ФСБ, “координатором злочину був житель Ялти, який за завданням СБУ організував стеження за Царьовим та обладнав схованку із засобами ураження”.

Згодом низка українських медіа повідомили, що замах на Олега Царьова є спецоперацією Служби безпеки.

Що про нього відомо

53-річний Олег Царьов – відомий українофоб, проросійський депутат Верховної Ради чотирьох скликань (з 4-го по 7-ме) від Партії регіонів. Після перемоги Революції гідності в лютому 2014 року втік у Росію й відтоді веде там активну пропагандистську антиукраїнську діяльність.

В Україні заочно засуджений до 12 років в’язниці за публічні заклики до сепаратизму та насильницької зміни й повалення конституційного ладу під час Революції гідності.

Після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, за даними слідства, Царьов перетнув кордон України й прибув на на той час підконтрольну російським військам територію Київської області, щоб допомагати окупантам “встановлювати там окупаційний режим”.

У березні 2022 року Царьову повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України та колабораціонізмі, у вересні – про підозру в державній зраді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна